Programma

Een park is natuurlijk geen verzameling groen en stenen. Het wordt pas een park als het wordt gebruikt, als het tot leven wordt gewekt door de activiteiten waarvoor het bedoeld is. En met die activiteiten worden Park Achterhoek én de regio Achterhoek zichtbaar voor een brede doelgroep, variërend van families tot zorgbehoevenden en van het bedrijfsleven tot zorgpartijen.

Versterk de lokale zorg,
economie en cultuur

time

Aanhaken wat er reeds is, toevoegen wat ontbreekt

Tegelijkertijd is Park Achterhoek dus een kans voor de versterking van de regionaal reeds aanwezige kracht. Want in de Achterhoek is natuurlijk al van alles te vinden op het vlak van zorg, economie en cultuur. Een belangrijke functie van Park Achterhoek is dus, dat zichtbaar te maken. We gebruiken in eerste instantie wat er reeds is, thematiseren dat om het zichtbaar en aantrekkelijk te maken, verrijken het aanbod met nieuwe initiatieven, steeds in samenwerking met regionale partijen op en rond het Park. Door de programmerings- en marketinginspanningen van Programmabureau Park Achterhoek worden de economie, de zorg en de cultuur van de Achterhoek nationaal en internationaal in beeld gebracht bij de juiste doelgroepen en via de juiste kanalen. De investering die dat vergt van de lokale en regionale overheid en ondernemers worden ruimschoots terugverdiend, niet alleen door de directe inkomsten van bezoek en verblijf, maar ook door een steeds groeiende en sterkere profilering van het gebied, die nieuwe bedrijvigheid aantrekken en het gebied nog rijker maken. Park Achterhoek thematiseert en profileert, haakt aan wat er reeds is en voegt toe wat ontbreekt om De Achterhoek zichtbaar te maken als het uiterst aantrekkelijke gebied dat het is.

Samen de tijd van je leven ervaren

‘Onze familie woont verspreid in Noord- en Oost-Nederland. Maar we komen oorspronkelijk uit Varsseveld, dus we kennen Winterswijk erg goed. Dat is één van de redenen dat we onze jaarlijkse familiereünie altijd in Winterswijk houden. De voorzieningen zijn er daar natuurlijk ook voor, met al die recreatie-parken en horeca in de omgeving. We bezoeken van alles, van musea tot de steengroeve, en we wandelen en fietsen in de omgeving. Maar we worden allemaal een dagje ouder, dus we vinden het wel fijn als er een beetje zorg in de buurt is. Dus sinds vorig jaar zitten we ieder jaar een week op Park Achterhoek, waar ze ook huisjes verhuren. Een soort gespecialiseerd recreatiepark, dat ons een goed en veilig gevoel geeft. En ieder jaar krijgen we ook advies en begeleiding van de specialisten van het SBK, bijvoorbeeld over goede voeding, hoe we het beste kunnen bewegen voor onze gezondheid, enzovoort. We zijn net zo vrij als vroeger, maar met net een beetje meer aandacht. Heel fijn.’

Familie Geesink
Noord- en Oost-Nederland