Eerste schop in de grond voor de stadstuinbouw Park Achterhoek!

Op donderdag 29 april hebben wethouder Elvira Schepers van Gemeente Winterswijk en Patrick Hallink van Bijzonder Gewoon de eerste schop in de grond gezet voor de realisatie van de Stadstuinbouw op Park Achterhoek. De stadstuin zal beheerd worden door Bijzonder Gewoon, voor het zorgcomponent is Zozijn een strategische partner. Op deze grond zal, met aandacht voor mens en natuur, op een biologische wijze voedsel geproduceerd en verwerkt worden voor én door de lokale bevolking. Een meerwaarde voor de biodiversiteit.

Elvira Schpepers en Patrick Hallink, eerste schop in de grond

Elvira Schpepers en Patrick Hallink, eerste schop in de grond bij Park Achterhoek

Het wordt een levendige dorpsakker, waar Bijzonder Gewoon samen met veel partners een ontmoetingsplek creëren voor mensen om samen te werken in de stadstuinbouw. Denk aan mensen met een afstand tot arbeidsmarkt of vanuit de dagbesteding, maar ook leerlingen van basisscholen, het praktijkonderwijs of enthousiaste vrijwilligers. Dit alles gebeurt onder de begeleiding van een professionele boer.

Maar voor het zover is zal er nog het nodige moeten gebeuren. Van de akker moet eerst een mooie moestuin gemaakt worden. Met de schop in de grond gaven Elvira en Patrick het officiële startsein voor deze werkzaamheden.