Wethouder Schepers: “Grote stap voor Park Achterhoek”

“Een mijlpaal: donderdag 25 februari is het bestemmingsplan voor Park Achterhoek vastgesteld door de gemeenteraad. De tijd van plannen maken is daarmee afgesloten: we zetten een grote stap in de realisatie van het gezondheidspark. Het is een belangrijke stap voor het behoud van goede zorg in de Oost-Achterhoek.

Zorg in de buurt

Het is belangrijk dat zorg altijd en overal in de buurt is. Van dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot een spoedgeval in het ziekenhuis: je wil er niet te lang voor reizen. Met Park Achterhoek naast het SKB zetten we in op de toekomst van die zorg dichtbij huis. Het gezondheidspark is straks een plek waar allerlei typen zorg elkaar aanvullen, ondersteunen en versterken. Bijvoorbeeld door nachtdiensten samen op te vangen of ruimtes met elkaar te delen. Maar ook door de aanwezigheid van een multifunctioneel zorghotel op het park, waar revaliderende patiënten of tijdelijk zorgpersoneel (zoals coassistenten) kunnen verblijven.

Met zorg tot stand gekomen

Het was een traject met de nodige uitdagingen. Maar door die uitdagingen stuk voor stuk aan te gaan, ligt er nu een mooi, kloppend en concreet plan. Het is een plan met zorg voor de omliggende omgeving, met zorg voor iedere Achterhoeker met een zorgbehoefte, en met zorg voor de toekomst van Winterswijk en het SKB. Ik ben dan ook trots op iedereen die aan de totstandkoming van deze plannen heeft gewerkt en kijk er naar uit om het gezondheidspark vorm te zien krijgen de komende jaren.” – Wethouder Elvira Schepers

 

Bekijk het volledige bericht op de website van Gemeente Winterswijk.